Europos kalbų diena

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2023-09-26
  • Kategorija: Renginiai

     Rugsėjo 26 dieną Visagino Draugystės progimnazijoje vyko netradicinio ugdymo diena, skirta Europos kalbų dienai paminėti. Antradienis prasidėjo nuotaikingai, ankstyvą rytą 1-4 klasės mokinius kabinetuose pasitiko progimnazijos parlamento nariai, kurie supažindino pradinukus su įvairiomis Europos kalbomis. Taip pat mūsų mažieji mokiniai turėjo galimybę sužinoti įdomių faktų apie Europos šalis, išgirsti ir išmokti naujų užsienio kalbų žodžių, pasitikrinti įgytas žinias žaisdami komandinius žaidimus.
     Tuo metu 5-8 klasių mokiniai skubėjo į aktų salę, kurioje  kiekvienos klasės komanda rungėsi protmūšyje. Susipažinę su intelektualaus žaidimo taisyklėmis, išgirdę pateiktus klausimus ir aptarę juos, mokiniai kibo į darbą, pildydami atsakymų lapus. Kai kurie klausimai sukėlė diskusijų, kai kurie – šypsenų bangą. Laikas prabėgo akimirksniu, reikėjo susumuoti rezultatus, o čia ir paaiškėjo pačios pačiausios ir kiek mažiau žinių turinčios, bet šmaikštumu nenusileidusios komandos. Tačiau pralaimėjusių komandų nebuvo, nes protų mūšis visus nuteikė aktyviai veiklai ir paskatino dar daugiau sužinoti apie Europos šalis ir jų kalbas.
     Mokiniai turėjo galimybę pagilinti savo žinias atlikdami kalbines užduotis savo kabinetuose, o vėliau sugrįžę į aktų salę pristatydami jas savo draugams. Po nuotaikingų klasių pristatymų mokyklos fojė papuošė plakatų paroda, kad visa Draugystės progimnazijos bendruomenė galėtų pasimokyti pačių gražiausių žodžių Europos kalbomis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos