Edukacinė išvyka į Aukštaitijos nacionalinį parką

  • Paskelbta: 2023-05-31
  • Kategorija: Renginiai

     2023-05-26 mūsų progimnazijos antrokai vyko į ekskursiją po Aukštaitijos nacionalinį parką. Edukacinė veikla netradicinėje aplinkoje buvo organizuojama ir vykdoma remiantis pradinių klasių pasaulio pažinimo, lietuvių ir gimtosios kalbų, dailės ir technologijų, dorinio ugdymo, karjeros ugdymo programomis bei klasių vadovų veiklos planais.
     Bitininkystės muziejuje vaikai dalyvavo edukacinėje programoje „Medaus meduoliai“ (programą finansuoja kultūros pasas). Jie galėjo savo rankomis pagaminti tai, kas jiems, jų artimiesiems ir draugams teikia džiaugsmą. Sužinojo, kaip iš žiedų bičių suneštas medus tampa gaminio dalimi, kaip jis sąveikauja su kitais produktais. Darbo rezultatas – pačių pagaminti meduoliai ir atliekant praktinę veiklą praplėstas akiratis.
     Ekskursijoje po Palūšę antrokai susipažino su Aukštaitijos nacionaliniu parku, jo gamtos įvairove ir su lietuvių liaudies buitimi.
     Edukacinėje programoje „Šakočio kelias iki mūsų stalo“ Strigailiškio kaime mokiniai įgijo žinių apie Lietuvos kulinarinį paveldą ir įsitraukė  į Šakočio kepimo procesą.
     Išvyka padėjo pradinukams geriau pažinti ir daugiau sužinoti apie Lietuvos kultūrą, papročius ir tradicijas. 2a klasės mokytojai ir mokiniai dėkoja tėveliams už pagalbą organizuojant kelionę.

 

Nuotraukos:
Valentina Vinogradova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos