Atvira integruota matematikos ir informatikos pamoka

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2023-05-11
  • Kategorija: Renginiai

     Progimnazijos mokytojos Svitlana Zherlitsyna, Olga Gorbun ir Natalja Markelova pasidalino savo patirtimi su Visagino miesto mokyklų kolegomis. Gegužės 11 d. 5a klasėje jos pravedė integruotą matematikos ir informatikos pamoką „Dešimtainės trupmenos“.
     Mokiniai dirbo poromis, atliko veiksmus su dešimtainėmis trupmenomis ir darbo Paint ir MS Word programose. Vaikai sužinojo, kad Uzbekistane, netoli Samarkando miesto, XV amžiuje gyveno matematikas ir astronomas. Jamshid Ibn Mas'ud al-Kashi. Jis stebėjo žvaigždžių, planetų ir Saulės judėjimą. Al-Kashi parašė knygą „Aritmetikos raktas“, kurioje parodė dešimtainės trupmenos įrašymą vienoje eilutėje ir išsamiai išdėstė darbo su jais taisykles. Mokiniai įsitikino, kad matematikoje lygybės teisingumas ar neteisingumas priklauso nuo kablelio padėties.
     Pamokos metu dingo stebuklinga knyga su veiksmų su dešimtainėmis trupmenomis taisyklėmis. Spręsdami užduotis mokiniai nustatė vagies požymius ir pagal požymius programoje Paint nupiešė vagies portretą.
     Kiekvienas mokinys gavo matematikos ir informatikos pažymius.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos