ROBOTIADA 2023

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2023-03-17
  • Kategorija: Renginiai

     Šiandien, kovo 17 dieną, į Visagino kultūros centro „Sedulinos“ pastato erdves rinkosi maži ir dideli – visi, nekantravę susipažinti su įdomiuoju robo-pasauliu. Čia vyko pirmoji Visagine Robotiados šventė, apjungusi gausų technologijų ir robotikos entuziastų būrį.
     Šventės metu veikė Visagino ikimokyklinio ugdymo mokyklų vaikų, bendrojo ugdymo mokyklų pradinių, 5-8 ir 9-12 klasių bei Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro erdvės, kuriose mokiniai įtraukiančiai, įdomiai ir kūrybingai pristatė sukonstruotus, suprogramuotus robotus, Lego kūrybinius projektus, galėjo išbandyti savo sėkmę dalyvaudami įvairaus tipo ir lygio varžybose, viktorinoje.
     Mūsų progimnazijai atstovavo Tichon Telegin 5b, Aliaksei Savitski 5b, Kiril Voitechovič 5b, Lavrentij Samoilov 5b, Viktorija Jevdokimova 5b, Artiom Bazarov 4c, Aleksandra Kovšik 3a, Timofej Vasiljev 3a, Ana Gurskaja 3b, Damir Grigorjev 3b, Artur Portnov 3b, Ana Kuznecova 3b, Kiril Nechaičik 3b, Maksim Nol 3b bei informacinių technologijų mokytojos Olga Gorbun ir Natalja Markelova. Šventėje kiekvienas buvo nugalėtojas!
     Šis renginys taps stipriu Visagino inžinerinių technologijų ir kūrybinių industrijų krypties vystymo įtvirtinimu. Visagino jaunimas nuo pat mažens demonstruoja puikius robotikos sugebėjimus, lavina juos neformalaus ugdymo užsiėmimuose, dalyvauja įvairaus lygio konkursuose, kuriuose užima aukštas pozicijas.
Dar kartą dėkojame Robotiados atstovams už bendradarbiavimą, mokiniams ir jų vadovams – už pademonstruotą neįtikėtiną išmonę robotikos srityje, ir lauksime visų kitais metais!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos