Netradicinio ugdymo diena

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2023-02-13
  • Kategorija: Renginiai

     Artėja Vasario 16 – oji Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Draugystės progimnazija paminėjo šią svarbią Lietuvos valstybei istorinę datą organizuodama netradicinio ugdymo dieną. Vasario 10 d. progimnazijos mokiniai ir mokytojai, šventiškai nusiteikę, pasipuošę lietuviška simbolika, prie mokyklos pastato nusifotografavo bendroje nuotraukoje. Po to kiekviena klasė gavo maršruto lapą. Pagal parengtą pamokų tvarkaraštį  mokiniai buvo pakviesti susipažinti su tarpukario Lietuvos gyvenimu, jos ekonominiais, švietimo, kultūriniais ir sporto laimėjimais.
     5-8 klasių mokiniai šią ypatingą dieną turėjo progą tapti mokytojais. Skirtinguose progimnazijos kabinetuose kūrybingai ir išradingai jie papasakojo savo draugams apie tarpukario Lietuvos pramonę ir žemės ūkį, kariuomenę ir prekybą, transportą ir švietimą, sporto pasiekimus ir žaidimus, muziką ir literatūrą, teatrą ir dailę, madas, valgius ir buitį, Lietuvos laikinąją sostinę Kauną, Klaipėdą ir Klaipėdos kraštą. Mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias ir sugebėjimus spręsdami kryžiažodžius ir atlikdami įdomias užduotis, teikė vieni kitiems klausimų, organizavo varžytuves.
     Daug gražios, prasmingos, kūrybingos veiklos Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga atliko Draugystės progimnazijos mokiniai ir mokytojai, tokiu būdu įrodydami, kad jiems svarbi Lietuvos valstybė ir jos istorinė atmintis, kad patriotiškumas, pilietiškumas yra pamatinės tautos vertybės.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos