Kelione į Varšuvą

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2022-12-15
  • Kategorija: Renginiai

     Mūsų mokyklos aštuntų klasių mokiniai su fizikos mokytoja Olga Reva gruodžio 12-13 dienomis lankėsi viename moderniausių Europoje technologijų muziejuje „Koperniko mokslo centre“ Varšuvoje. Šis mokslo centras – tai interaktyvus muziejus, jame įdomiai ir žaismingai pateikiami įvairių mokslo sričių išradimai ir technologijos – nuo rato ir garo variklio iki interneto ir modernių laboratorinių prietaisų, supažindinama su žmogaus fiziologijos ir neuromokslu.
     Ekskursijos dalyviai susipažino su prie kiekvieno eksponato pateikta instrukcija, galėjo paliesti ir tyrinėti eksponatus. Čia jų laukė skirtingos tematikos parodos: „Žmogus ir aplinka“, „Šviesos zona“, „Judėjimas“, „Re:Generacija“, „Buzzz!”, „Civilizacijos šaknys“, „Robotų“ bei „Aukštosios įtampos“ teatrai.
     Pabuvę muziejuje, toliau keliautojai patraukė link Varšuvos senamiesčio ir pasinėrė į Kalėdinės mugės šurmulį. Miestas žėrėjo ir tviskėjo kalėdinėmis girliandomis bei spalvingomis puošmenomis.
Kitą dieną mokiniai tęsė pažintį su miestu. Apsilankė Kultūros ir mokslo rūmuose, kurie iki šiol yra vienas iš Varšuvos simbolių. Tai milžiniškas 44 aukštų pastatas. Šių rūmų 30 aukšte yra apžvalgos aikštelė. Mokiniai, liftu pakilę į 114 metrų aukštį, turėjo puikią galimybę pasigrožėti panoraminiu miesto vaizdu.
     Įdomi ir turininga, patraukli ir šventinė kelionė. Aštuntokai grįžo namo puikiai nusiteikę, kupini teigiamų emocijų bei gražiausių prisiminimų. O dar ir lauktuvių bei kalėdinių dovanėlių atvežė namiškiams.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos