Apsilankymas Utenos regioniniame STEAM centre

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2023-03-04
  • Kategorija: Renginiai

     Kovo 3 dieną Visagino Draugystės progimnazijos Robotikos  būrelio auklėtiniai kartu su mokytojomis Natalja Markelova ir Olga Gorbun lankėsi Utenos regioniniame STEAM atviros prieigos centre. Moderniose laboratorijose vyko praktiniai užsiėmimai, mokiniai susipažino su inžinerijos mokslų dėsniais ir naujausiomis inovacijomis. Profesionalūs STEAM centro dėstytojai   suteikė mokiniams naujų žinių, parengė ir pasiūlė  įvairias praktines veiklas.
     Robotikos ir informacinių technologijų laboratorijoje mokiniai mokėsi programuoti ir valdyti robotus. Jauniesiems informatikams  labai patiko robotų varžybos: užsiprogramavus robotą reikėjo kuo ilgesnį laiką pasilikti trasoje ir valdant robotą surinkti kuo daugiau daiktų. Varžybų laimėtojai gavo prizus, atspausdintus 3D spausdintuvu. Taip pat mokiniams parodė lazerį, kuriuo galima iškirpti ir išgraviruoti daug įvairių medžiagų ir modelių; supažindino su ploteriu, kuriuo spausdinami lipdukai ir įvairių dydžių plakatai.
     Mokiniai iš STEAM centro grįžo kupini įspūdžių, įgavę naujų žinių, susipažinę su STEAM ugdymo principais ir galimybėmis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos