„Pelenė“ Draugystės progimnazijoje

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2023-05-26
  • Kategorija: Renginiai

     Praėjusią savaitę Visagino Draugystės bendruomenė džiugino įvairiais renginiais. Vienas jų – spalvingas, jaukus ir ilgai lauktas įvyko penktadienį, gegužės 19 dieną. Pradinių klasių mokinių, mokytojų bei tėvelių teismui buvo pristatytas spektaklis „Pelenė“, sukurtas pagal to paties pavadinimo E. Švarco pasaką. Jaunieji mokyklos teatralai – 4b ir 4c klasių mokiniai, vadovaujami mokytojos Birutės Davidovičės, šį spektaklį parodė net du kartus. Pirmiausia į aktų salę sugužėjo pirmų ir antrų klasių mokiniai, o vėliau žiūrovų vietas užėmė trečiokai, ketvirtokai bei vyresnių klasių atstovai. Žinoma, savo atžalų pasirodymą susidomėję stebėjo ir jaunųjų aktorių tėveliai. Salė buvo sausakimša.
     Po spektaklių dar ilgai netilo plojimai, vyko fotosesija. Dovanos ir gėlės... Mažieji aktoriai, regis, jautėsi pakylėti ir išskirtiniai. Juk ne kasdien ir ne kiekvienam tenka pasipuošti įvairių personažų kostiumais, užsidėti keisčiausius perukus ir nusikelti į pasaką! Visi artistai su  vaidmenimis susitvarkė puikiai. Kokie žavingi ir nepakartojami buvo Pelenė (Viktorija Valuta) ir Princas (Artiom Bazarov)! Kokia valdinga, klastinga ir energinga buvo Pamotė (Darina Adarova)! Scenos jaudulį puikiai įveikė Berniukas-Pažas (Oleksii Shtefan). Lukui Kriaučiūnui pavyko suvaidinti geraširdį nuoširdų  Karalių. O Sofija Zaneborec stulbinančiai sugebėjo persikūnyti net į du vaidmenis! Mergaitė atliko ir Fėjos, ir Girininko roles. Visi 11 jaunųjų aktorių pajuto, kokia svarbi ir reikšminga kolektyvinės veiklos dvasia.  Teatro mokytoja Birutė Davidovičė prasitarė, kad rimtai užsikrėtusieji teatro virusu, laukiami VKC teatre „Gyvenimas gražus!“.
     Žinoma, visiems buvo labai malonu išgirsti Draugystės progimnazijos direktoriaus Rimanto Petravičiaus padėkos ir sveikinimo žodžius. O didžiausią ačiū būtina ištarti visų jaunųjų aktorių tėveliams, o taip pat 4c ir 4b klasių mokytojoms Marijai Aplevič ir Taisai Mankevič.
     Tad telydi mus visus gėris, nuoširdumas ir meilė. Lai mūsų širdys būna didelės ir teisingos, o sielos spindi tarsi žvaigždės!... Juk būtent toks pasakos „Pelenė“ kodas!..    

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos