Edukacinė išvyka į Trakus

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2023-05-29
  • Kategorija: Renginiai

     Gegužės 26 dieną 3a ir 3b klasių mokiniai lankėsi senojoje Lietuvos sostinėje – Trakuose. Kelionės programa buvo labai turtinga. Pirmiausia aplankėme istorinį viduramžių paminklą – Trakų pilį. Keliaudami po pilį mokiniai praplėtė Lietuvos istorijos žinias apie didžiojo kunigaikščio Vytauto valdymo laikus, Žalgirio mūšį, susipažino su pilies architektūra ir eksponatais.
     „Senojoje kibininėje“ klausėmės karaimų apsigyvenimo Lietuvoje istorijos, susipažinome su karaimų tradicijomis, savo rankomis gaminome ir ragavome garsiausią karaimų nacionalinį patiekalą – kibinus.
     O bene įdomiausias buvo apsilankymas „AJ ŠOKOLADO SOSTINĖJE“. Čia pamatėme, kaip gaminami rankų darbo saldainiai, aplankėme šokolado skulptūrų muziejų, dalyvavome viktorinoje ir loterijoje, laimėjome daugybę saldumynų prizų. Naudodami įvairių rūšių šokoladą ir ingredientus gaminome savo šokoladinius skanėstus.
     Visi kelionės dalyviai gavo pradedančiojo kibinų kepėjo pažymėjimus, gero šokolado žinovo sertifikatus, o svarbiausia – daug nepamirštamų įspūdžių.
     3ab klasės mokytojai ir mokiniai dėkoja tėveliams už pagalbą organizuojant kelionę.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos