Birželio 14-oji – Gedulo ir vilties diena

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2023-06-15
  • Kategorija: Renginiai

     Birželio 14 d. Visagino Draugystės progimnazijoje vyko netradicinio ugdymo diena, skirta Gedulo ir vilties dienai paminėti. Minėjimo renginys prasidėjo progimnazijos aktų salėje, kurioje  susirinko 5-8 kl. mokiniai, auklėtojai ir mokytojai.  Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Irina Steponėnienė priminė mokiniams apie skaudžius Lietuvos istorijos įvykius, jausmingai papasakojo apie šios atmintinos dienos prasmę. Visus buvusius tremtinius, lagerių vargus patyrusius žmones, visus tremtyje atsidūrusius ir iš jos negrįžusius Lietuvos piliečius pagerbėme tylos minute.
     Renginio dalyvius sujaudino VKC teatro režisierės, mūsų progimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Birutės Davidovičės parengta mokinių poetinė kompozicija ir vaidinimas, kuriame atgijo vienas tragiškiausių Lietuvos istorijos puslapių. Mokiniai ir mokytojai susikaupę klausėsi nerimo ir skausmo persunktų personažų minčių, pajuto tuo metu ore tvyrančią nežinią ir sumaištį. Atrodė, kad scenoje susijungė praeities skausmingas Lietuvai istorinis tarpsnis ir tragedija, kurią šiandien išgyvena visas civilizuotas pasaulis.
     Tačiau birželio 14-oji – ne tik gedulo, bet ir vilties diena. Tos vilties, kuri net sunkiausiomis akimirkomis padeda išgyventi. Kai turime tokią praeitį, gerai suvokiame, kokios ateities norime Lietuvai. Apie Lietuvos ateitį ir jos istoriją mokiniai diskutavo pilietiškumo pamokose, kurias savo ugdytiniams organizavo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos. Kartu su mokytojomis mokiniai ieškojo atsakymų į aktualius pilietinius klausimus, kruopščiai ir nuoširdžiai gamino atvirukus, kuriuos papuošė savo piešiniais, gražiausiais žodžiais ir mintimis apie Lietuvą. Vėliau atskirus savo darbelius mokiniai sujungė į  bendrą kiekvienos klasės „draugystės“ juostą.
     Dalyvavimas prasminguose šios atmintinos dienos renginiuose leido pajusti  mūsų progimnazijos bendruomenės brandumą, o trečio aukšto fojė sieną šią dieną papuošė spalvingos mokinių sukurtos „draugystės“ juostos.  

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos