NKVC atidžiai stebi situaciją

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2023-10-14
  • Kategorija: Svarbu!

     Gerb. progimnazijos bendruomene, šiomis dienomis visoje Lietuvoje nemažai mokyklų ir darželių gavo elektroninius laiškus rusų kalba su grasinimais apie ugdymo įstaigose neva padėtus sprogmenis. Informacija apie švietimo įstaigų užminavimus nepasitvirtino. Valstybės saugumo departamento vertinimu, Lietuvoje, taip pat Latvijoje bei Estijoje, platinami grasinantys pranešimai ugdymo įstaigoms, tikėtina, yra tikslinga ir koordinuota ataka, vykdoma priešiškų valstybių iniciatyva.
     Policija ragina nepanikuoti ir tvirtina, kad šiuo metu nėra absoliučiai jokių duomenų apie realią grėsmę. Tarnybos atlieka visus būtinus veiksmus ir užtikrina saugumą.
     Mes taip pat prašome išlikti ramiais, tęsti savo darbus ir paisyti tolesnių atsakingų institucijų nurodymų. Kalbėdami su vaikais, neskleiskite panikos, atsakingai pateikite informaciją, priminkite, kad jei vaikai rastų progimnazijos patalpose paliktų įtartinų daiktų, jų neliestų, o praneštų mokytojui ar kitam suaugusiam asmeniui. Taip pat atkreipiame dėmesį, kad stiprinama įėjimo į progimnaziją kontrolė, todėl Tėvelių (globėjų, rūpintojų) prašome vaikus palydėti tik iki progimnazijos įėjimo, o pasibaigus užsiėmimams, jų laukti progimnazijos kieme.
     Išlikime budrūs ir ramūs, nepasiduokime provokacijoms, stebėkime oficialių institucijų skelbiamą informaciją.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos