Prevencinė akcija „Būk saugus, mokiny“

Pirmosiomis mokslo metų dienomis mūsų progimnazijos 1–2 klasių mokiniai dalyvavo prevencinėje akcijoje „Būk saugus, mokiny!“. Ją inicijavo Lietuvos priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Akcijos tikslas – skleisti gaisrinės saugos žinias, ugdyti mokinių saugios gyvensenos įpročius, formuoti teigiamą mokyklų bendruomenių nuomonę apie valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos veiklas.

Mūsų mokykloje lankėsi Visagino priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausioji specialistė Svetlana Maslova. Ji papasakojo mokiniams, kodėl svarbu laikytis priešgaisrinės saugos reikalavimų, kas gali nutikti netinkamai elgiantis su ugnimi, elektros prietaisais, įvairiomis degiomis medžiagomis, supažindino mokinius su saugaus elgesio taisyklėmis buityje ir gamtoje, paaiškino, kaip išvengti gaisro ir kaip elgtis jam kilus. Vaikams buvo parodyta, kaip veikia dūmų detektorius, jie išgirdo daug konkrečių situacijų, atsakinėjo į viešnios užduotus klausimus, dalinosi savo patirtimi apie gaisrų prevenciją namuose ir iškylose. Specialistė atkreipė dėmesį į skubiosios pagalbos tarnybų telefono numerio 112 paskirtį, paaiškino, kokią informaciją būtina nurodyti kviečiant pagalbą ir kaip fiksuojami šie pranešimai. Mokiniai  susipažino su ugniagesio gelbėtojo darbu, apžiūrėjo gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įrangą. Dovanų gavo po edukacinę spalvinimo knygelę.

Džiaugiamės galėję dalyvauti šioje akcijoje. Tikimės, kad šie mokymai buvo ne tik įdomūs, bet ir naudingi, o įgytas žinias vaikai galės pritaikyti kasdienybėje.

 

Nuotraukos:
Valentina Vinogradova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos