Kelionė į kosmoso pasaulį

  • Paskelbta: 2024-10-05
  • Kategorija: Renginiai

     Spalio 3 dieną 6 klasių mokiniai kartu su biologijos mokytoja L. Pavliuk ir klasės vadovėmis M. Aplevič, S. Popova ir N. Kuznecova išvyko į įdomią ekskursiją į Etnokosmologijos muziejų, esantį gražiame Molėtų mieste. Tai unikali vieta, kuri jungia etnografinio, astronominio ir ekologinio pobūdžio elementus, tapo idealia platforma žinių plėtrai ir naujų žinių gavimui.
     Ekskursija prasidėjo įdomia paskaita, kurioje gidas papasakojo apie kosmoso reikšmę žmogaus gyvenime ir jo įtaką įvairių tautų kultūrai. Mokiniai sužinojo, kaip mūsų protėviai žiūrėjo į žvaigždes, kūrė mitus ir legendas, kaip per šimtmečius vystėsi astronomija.
     Muziejuje mokiniai turėjo galimybę ne tik klausytis, bet ir aktyviai dalyvauti interaktyviose parodose. Jie galėjo stebėti saulės sistemos modelius ir net žaisti su moksliniais eksperimentais, kurie demonstravo gravitacijos ir dangaus kūnų judėjimo principus.
     Po intensyvios ekskursijos vaikai pakilo į muziejaus apžvalgos aikštelę, iš kurios atsivėrė nuostabus vaizdas į aplinkinius miškus ir ežerus. Iš aukštai jie galėjo pamatyti, kaip gamta ir kosmosas persipina, taip pat pajusti supančio pasaulio didybę. Gidas papasakojo apie žvaigždėtą dangų, kuris bus matomas naktį, ir apie tai, kaip skirtingais metų laikais keičiasi žvaigždynų išsidėstymas. Mokiniai su entuziazmu diskutavo apie matytas žvaigždes ir dalijosi savo svajonėmis apie būsimas kosmines keliones.
     Grįždami namo vaikai buvo kupini emocijų ir naujų žinių. Ekskursija į Etnokosmologijos muziejų ne tik pagilino jų supratimą apie kosmosą, bet ir pažadino susidomėjimą astronomijos ir etnologijos studijomis.
     Tai buvo diena, kurią jie ilgai prisimins!

Nuotraukos:
Liubov Pavliuk

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas