Kovo 11-oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena.

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2024-03-08
  • Kategorija: Renginiai

     Kovo 11-oji  – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Šią gražią šventę Visagino Draugystės progimnazijos mokiniai ir mokytojai paminėjo netradiciškai. Saulėtą kovo 8 d. rytą mokyklos fojė visus  šiltai pasitiko progimnazijos aštuntokai.
     Mokiniams ir mokytojams jie įteikė savo rankomis padarytus laisvės simbolius – Lietuvos vėliavos spalvų  širdeles. Šią dieną mokiniai dalyvavo įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose ir kitose kūrybinėse veiklose, susipažino su Lietuvos tautinės kultūros paveldu ir tradicijomis. Kaip smagu buvo padedant edukatoriams ir mokytojoms savo rankomis pasigaminti medinius knygos skirtukus su baltų simboliais, stiklo apyrankę  ar „svajonių angelą“, pabandyti sukurti valgomą paveikslą tautiniais motyvais ar susipažinti su verpstės ir lietuviškų juostų istorija.
     Kiekvienas 1-4 klasės mokinukas klijavo ir piešė trispalvius darbelius, kurie simbolizuoja jų meilę Lietuvai. Šie darbeliai kaip Lietuvos vėliava papuoš mokyklos erdves ir mūsų miesto kiemus. Taip pat  progimnazijos aktų salėje ir kabinetuose vyko viktorinos ir protų mūšiai.
     Mokiniai įrodė, kad domisi Lietuvos istorija, svarbiausiais šalies pasiekimais ir tikrai myli savo tėvynę. Ši džiugi ir brangi Lietuvai šventė, kaip ir kasmet, mūsų progimnazijoje minima spalvotai, kūrybingai ir išradingai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos