Rugsėjo 1-osios šventės akimirkos

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2022-09-02
  • Kategorija: Renginiai

Saulėtą, bet vėsoką rugsėjo 1-osios rytą Draugystės progimnazijos amfiteatre galima buvo išvysti seniai regėtą sujudimą: iš visų pusių rinkosi mokiniai, nešini gėlėmis, besišypsantys mokytojai, dėl savo vaikų besijaudinantys tėveliai, seneliai. Šventės organizatoriai derino paskutines detales, dalyviai klausėsi paskutinių mokytojų patarimų. Nuskambėjus muzikos garsams, renginio vedėjai paskelbia šventės pradžią.

Tvirtai įsitvėrę aštuntokų rankų, vedami savo mokytojų, aikštelėje pasirodo naujieji mūsų mokiniai – pirmokai, smalsiai dairydamiesi į susirinkusius. Sugiedojus himną, įsimintinų ir darbingų mokslo metų palinkėjo progimnazijos direktorius R. Petravičius. Pirmokų mokytojoms jis įteikė Visagino savivaldybės dovanas – kuprines su mokymo priemonėmis. Su naujais mokslo metais progimnazijos bendruomenę pasveikino Visagino savivaldybės meras E. Galaguz, savivaldybės administracijos direktorius V. A. Bukauskas, savivaldybės administracijos švietimo, kultūros, sporto ir valstybinės kalbos kontrolės skyriaus vyr. specialistas L. Abarius. Šokiai, eilės, pirmokų daina – laikas prabėgo nepastebimai...

Aikštelėje pasirodo pirmokai, lydimi mamyčių ir tėvelių, buvusių mūsų progimnazijos mokinių. Pagal tradiciją būtent jie varpeliais pakviečia visus į pirmąją naujų mokslų metų pamoką. Geros pradžios ir įsimintinų metų!

Šventės akimirkas galite išvysti nuotraukose.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos