Protų mūšis

  • Paskelbta: 2022-09-29
  • Kategorija: Renginiai

     Rugsėjo 29 dieną Visagino Draugystės progimnazijoje vyko intelektualus žaidimas „Protų mūšis“. Aštuonios 5-8-ų klasių komandos varžėsi, kas daugiau žino apie muziką. Kiekviena komanda, kurią sudarė mokiniai ir jų tėvai, 4 žaidimo etapuose turėjo atsakyti po 5 klausimus tema „Muzikos pasaulyje“.
 Suskambo melodija. Rodos, gerai žinoma nuo vaikystės, tačiau kas ją sukūrė? Juk ši melodija iš kažkokio gerai žinomo filmo. Tačiau iš kokio? Taip, pamokose mums pasakojo apie klausą praradusį kompozitorių. Tačiau kas jis: Bachas ar Bethovenas? O kokia opera kiekvienais metais gruodžio 31 dieną skamba Vilniuje Operos ir baleto teatre? Klausimai, klausimėliai ... Teko pasukti galvelę visiems: ir vaikams, ir tėvams...
     Per pertraukas tarp rungčių, kol žiuri skaičiavo rezultatus, salėje taip pat skambėjo muzika. Klausantis žaidimo vedėjos, anglų kalbos mokytojos Olgos Pazniak atliekamų dainų virpėjo iš džiaugsmo širdis, o scenoje pasirodžius grupei „Vaikiška trauma“ salė aidėjo nuo plojimų. Apėmė noras jausmais susilieti su aplinkiniais, patirti neapsakomą lengvumą ir džiaugsmą, prisiliesti prie kažko amžina ir gražaus.
      Žaidimo nugalėtoja tapo 7a klasės komanda. Antrą vietą pasidalino 6a, 6b ir 7b klasių komandos. Trečia vieta atiteko 8a klasės komandai. Nuoširdžiai sveikiname nugalėtojus ir prizininkus!
Taip pat už puikų žaidimo organizavimą, įdomius klausimus ir gražias melodijas nuoširdžiai dėkojame muzikos mokytojai Antoninai Kozlovskajai! Už objektyvų teisėjavimą dėkojame progimnazijos pavaduotojoms ugdymui Gražinai Gusakovienei ir Irinai Steponėnienei! Už įdomių klausimų parengimą dėkojame progimnazijos direktoriui Rimantui Petravičiui! Taip pat dėkojame renginio vedėjai Olgai Pazniak ir visoms dalyvavusioms komandoms!

 

 

Nuotraukos:
Antonina Kozlovskaja, Natalija Pavlikova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos