Lietuva Visagino moksleivių akimis

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2022-03-16
  • Kategorija: Pranešimai

„Tikrai ne viską galime pasakyti ir kartais sunku žodžiais išreikšti, yra žymiai lengviau ir paveikiau daug dalykų pasakyti spalvomis ir siužetais. Todėl tai, ką mes matome jūsų piešiniuose – šviesą, gerumą, tai kaip jūs matote savo gimtąją šalį – yra labai svarbu, ypač šiomis dienomis“, – parodos atidaryme sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.
Moksleivių piešinių siužetai pilni spalvų, gyvybės ir nevaržomo laisvės jausmo. Piešiniuose galima išvysti paprastus, bet be galo svarbius kasdienius vaikų džiaugsmus. Tema „Čia – Lietuva“ piešinių autoriams kėlė įvairias asociacijas, todėl jų kūriniuose gausu simbolių – nuo gandro iki meile Tėvynei alsuojančios širdies. Visagino moksleiviai savo piešiniuose išryškino laikui nepavaldžius istorinius ir mitologinius simbolius – geležinį vilką, karalių Mindaugą, televizijos bokštą, Vilniaus katedrą, Trijų kryžių paminklą. Vaikų piešiniuose – ir Visagino ženklai, nes Visaginas – neatsiejama Lietuvos dalis. Moksleiviai savo piešiniuose primena, kad valstybę kuriame mes visi. Vyriausybėje atidarytoje parodoje eksponuojama 20 piešinių.
Parodos atidaryme dalyvavo ir Visagino savivaldybės meras Erlandas Galaguz, Visagino kultūros centro direktorius Audronis Imbrasas bei Visagino moksleiviai ir jų mokytojai, kurie turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su Vyriausybės rūmais.
Paroda „Čia – Lietuva“ buvo organizuota Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos progoms paminėti Visagine. Paroda atidaryta 2022 m. vasario 16 d. Visagino kultūros centro „Sedulina“ parodų salėje (Vilties g. 5). Viso parodoje eksponuojami 48 piešiniai. Paroda veiks iki kovo 31 d.
Visą parodą galite pamatyti ir virtualioje galerijoje: https://visaginokultura.lt/cia-lietuva/
Visagino kultūros centras dėkoja Visagino mokykloms, mokytojams ir mokiniams už bendradarbiavimą: Visagino „Atgimimo“ gimnazija, Visagino „Žiburio“ pagrindinė mokykla , Visagino „Verdenės“ gimnazija, Visagino „Draugystės“ progimnazija, Visagino „Gerosios vilties“ progimnazija.
Tarp parodos dalyvių - 7 mūsų progimnazijos mokiniai! Sveikinu mokytojas N. Starovoitovą, T. Mankevič ir jų mokinius: Anastasiją Krasnovą, 7С klasė, Karoliną Bražnikovaitę, 7B klasė, Aleksandrą Darzniek, 7B klasė, Angeliną Sobolevą, 8B klasė, Justiną Martynovą, 7С klasė, Serafimą Darzniek, 3B klasė, Eveliną Savičenko, 8B klasė!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos