Knygų skaitymo akcija

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2024-05-07
  • Kategorija: Renginiai

     Gegužės 7 d. Draugystės progimnazijos netradicinėse erdvėse buvo paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Būriai mokinių su knygomis rankose mokyklos laiptinėje ir kieme, fojė ir bibliotekoje, aktų ir sporto salėse, valgykloje ir mokytojų kambaryje – taip atrodė mūsų progimnazijoje vykusi knygų skaitymo akcija.
     Pirmosios pamokos metu jaukiai įsitaisę netradicinėse erdvėse mokiniai patys skaitė lietuvių autorių knygas, tai daryti ragino ir visą progimnazijos bendruomenę. Nesvarbu, ar tuo metu vyko matematikos ar geografijos, istorijos ar fizikos pamoka, vis tiek joje buvo skaitomos lietuvių rašytojų kūrinių ištraukos.
     Skaitymo formas kiekviena klasė rinkosi savarankiškai. Kai kur visi bendrai skaitė vieną knygą, o kitur kiekvienas mokinys į rankas čiupo savo pasirinktą kūrinį ir jame ieškojo prasmingų minčių.  Akcijoje dalyvavę mokiniai prisipažino ne visuomet noriai laisvalaikiu imantys knygą į rankas, tačiau teigė, jog tokie netradiciniai renginiai išties priverčia susidomėti literatūra.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos