O kur gi ši srovė taip skuba?

  • Paskelbta: 2024-04-15
  • Kategorija: Renginiai

    Nuo XIX amžiaus elektra užima svarbią vietą žmonių gyvenime. Šiandien sunku įsivaizduoti, kaip be elektros būtų galima išgyventi bent vieną dieną. Elektra naudojama įvairiose srityse, siekiant palengvinti žmonių darbą ir buitį.
     Kas yra elektros srovė, ir kaip ji atsiranda mūsų namuose? Kodėl dega ar nedega lemputė? Kokie yra pagrindiniai elektros grandinės elementai? Integruotose pasaulio pažinimo ir fizikos pamokose į šiuos ir kitus klausimus atsakė 4a ir 4b klasių mokiniai kartu su mokytojomis Olga Reva, Tatiana Orekhova ir Regina Trukan.
     Vaikai sužinojo, kad elektros srovė – tai kryptingas elektringųjų dalelių judėjimas, ir kad ji teka uždara grandine, nubrėžė elektros srovės kelią nuo šaltinio iki vartotojų. Kai, dirbdami poromis, vaikai sujungė elektros grandinę, užsidegė lemputė ir suskambėjo skambutis. Tyrinėdami įvairias medžiagas, išsiaiškinome, kurios iš jų yra laidininkai, o kurios – izoliatoriai, pakartojome saugos taisykles perkūnijos metu, būnant šalia transformatorinių, naudojantis elektros prietaisais.

Nuotraukos:
Tatiana Orekhova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos