Finansinio raštingumo savaitėje pradinėje mokykloje

  • Paskelbta: 2024-04-29
  • Kategorija: Renginiai

     Balandžio 19-21 d. Draugystės progimnazijos 2-4 klasių mokiniai dalyvavo „Lithuanian Junior Achievement“ inicijuotoje respublikinėje viktorinoje „Jaunijeji finansininkai“ pagal „Finansinio raštingumo“ savaitės programa. Kiekvienas mokinys galėjo atsakyti į viktorinos klausimus internetu asmeniškai iš savo išmaniojo telefono patogiu laiku, užsiregistravęs www.jauniejifinansininkai.lt mokymosi platformoje.
     Visi 3a klasės mokiniai (100%!) tapo aktyviais šios viktorinos dalyviais.Teisingai atsakę į viktorinos klausimus, jie gavo virtualių pinigų. Iš viso klasė uždirbo daugiau 3000 monetų. Taip pat per Visuomeninio ugdymo, matematikos, technologijų pamokas vaikai diskutavo, kas yra pinigai, kam jie skirti, kaip juos uždirbti ir kaip protingai išleisti. Sužinojome, kas yra pajamos, išlaidos, pelnas, nuostoliai ir kodėl reikia planuoti šeimos biudžetą. Įdomu buvo išsiaiškinti, kiek ir kodėl tėvai moka mokesčių, kam jų reikia. Vaikai taip pat sužinojo, kad verslas kuriamas dviem būdais – organizuojama gamyba arba teikiamos paslaugos. O ką pasirinkti (teikti paslaugas ar gaminti prekes), turėtų nuspręsti kiekvienas verslininkas pats.
     Susiskirstę į komandas, mokiniai „įsteigė“ savo įmonę „Keksiukų kepyklėlė“. Aptardami sėkmes ir nesėkmes, jie ieškojo būdų, kaip padidinti gamybą ir gauti pelną.
     Visi „Finansinio raštingumo savaitės“ renginiai mokiniams buvo naudingi ir labai įdomūs. Vaikai net per pertraukas aktyviai bendravo, diskutavo, sprendė praktines finansines problemas, ieškojo atsakymų į viktorinos klausimus, padėjo vieni kitiems plėsti ir gilinti finansinio raštingumo žinias.
     Dėkojame mokiniams ir jų tėveliams už dalyvavimą „Finansinio raštingumo” savaitėje ir už aktyvų dalyvavimą „Jaunųjų finansininkų“ viktorinoje!

Nuotraukos:
Valentina Vinogradova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos