Europos kalbų diena

  • Paskelbė : Olga Gorbun
  • Paskelbta: 2022-09-28
  • Kategorija: Renginiai

     Rugsėjo 26 dieną Visagino Draugystės progimnazijoje vyko tradicinė Europos kalbų diena.  Ši diena švenčiama siekiant paskatinti žmones mokytis kalbų ir saugoti kalbų paveldą. Kalbų mokėjimas vienija žmones, leidžia pažinti kitas šalis ir jų kultūras, plečia mokymosi galimybes ir motyvaciją. Mūsų mokyklos mokiniai tą dieną stengėsi perteikti savo supratimą apie skirtingas Europos kalbas ir norėjo parodyti, kad kiekviena kalba yra unikali, vertinga ir reikalinga.
Visą savaitę 6-7 klasių mokiniai  rinko informaciją apie Europos šalis, domėjosi jų istorija, kalba, tradicijomis, ruošė pristatymus pradinukams. Rugsėjo 26 dieną, bendradarbiaudami su mokytojais, 6-7 klasių mokiniai organizavo netradicines pamokas pradinukams, supažindino juos su pasirinktos Europos šalies kultūra, kalba, papročiais. Pradinių klasių mokiniai mokėsi vertinti ir gerbti Europos šalių kalbas, tradicijas, jų savitumą, kūrė piešinius, spalvino šalių vėliavas, kurios įvairiomis spalvomis pražydo mokyklos aktų salėje. Čia 1-4 klasių mokiniai pristatė puikius pasirodymus, kuriuos paįvairino dainelėmis, eilėraščiais, vaidinimais ir miniatiūromis. Visi kartu pradinukai mokėsi pačių gražiausių žodžių įvairiausiomis Europos kalbomis. Tad nuobodžiauti tikrai nebuvo kada.
     Tuo tarpu vyresniųjų klasių mokiniai prisirinkę informacijos apie Europos kalbų įvairovę, Europos Sąjungą, jos simbolius ir veikimo principus, žinias galėjo pasitikrinti aktų salėje vykusioje 5-8 klasių mokinių viktorinoje, kurią organizavo ir vedė Europos informacijos centro vadovė Indrė Gruodienė. Dėl garbingų vietų rungėsi aštuonios  komandos, tačiau pralaimėjusių nebuvo, nes kiekvienas kažkuo praturtėjo: kas –  išgirstu nauju žodžiu, kas – įdomiu faktu, o kas pasidžiaugė draugų sėkme ir pasidalino šypsena. Tai buvo maloni geroji patirtis, leidusi mokiniams patirti mokymosi sėkmę, pažinti atradimo, bendravimo ir bendradarbiavimo džiaugsmą. Kalbos tam ir reikalingos, kad bendrautume, draugautume, pažintume pasaulį, jo tautas ir kultūras, siektume žinių.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos