Respublikinis projektas „Vilnius tavo kuprinėje“

     2023 m. spalio 11 d. 3a,b,с klasių mokiniai tapo respublikinio projekto „Vilnius tavo kuprinėje“ dalyviais. Vilniaus 700 metų jubiliejaus proga visi Lietuvos moksleiviai buvo kviečiami ne tik artimiau pažinti sostinę, bet ir pajusti emocinį ryšį su juo nemokamų ekskursijų metu (finansuoja LR Vyriausybės kanceliarija). Šio projekto tikslas – supažindinti Lietuvos moksleivius su sostinės istorija.
     Dalyvaudami ekskursijoje po Vilnių „Laiko mašina per 700 metų, mūsų trečiokai keliavo per šimtmečius įsivaizduojama laiko mašina. Vaikštinėdami senojo Vilniaus gatvėmis, klausydamiesi įdomių istorijų ir atlikdami kūrybines užduotis, vaikai susipažino su Vilniaus istorija ir ją kūrusiais žmonėmis.
     O Lietuvos nacionaliniame muziejuje, tapę edukacinio užsiėmimo „Karalius Mindaugas – Lietuvos Valstybės kūrėjas“ dalyviais, diskutuodami, aptardami ir vykdydami užduotis teatralizuotame vaidinime „Mindaugo karūnacija“, vaikai ieškojo atsakymų į klausimus apie tai, koks buvo karalius Mindaugas, kaip jam pavyko sukurti Lietuvos valstybę ir kodėl jį taip vertina lietuvių tauta.
     Ši edukacinė išvyka tapo pirmuoju mokyklos projekto „Lietuva mano širdyje“ žingsniu. Mūsų mokinių šiais mokslo metais dar laukia nauji įdomūs atradimai, susiję su Lietuvos istoriniu ir kultūriniu paveldu.

Nuotraukos:
V. Vinogradova, S. Grečko

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos