Karjeros diena – 2024

     Ugdymas karjerai šiuo metu – tai ne tik profesinis orientavimas, tai viskas: bendravimas su žmonėmis, vaikų požiūris į pasaulį bei aplinką, jų tikslai, svajonės ir ateities gyvenimas…
     Balandžio 19 d. Visagino Draugystės progimnazijoje buvo organizuotas jau tradiciniu tapęs renginys – Karjeros diena. Visiems 1-8 klasių mokiniams penktadienį buvo pasiūlytas ypatingas tvarkaraštis: vietoje beveik 100 įprastų pamokų - įvairūs susitikimai, užsiėmimai, kūrybinės dirbtuvės.
     Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro kolektyvas šiemet netikėtai nudžiugino septintokus: visus juos vienai pamokai pakvietė į centro laboratorijas. Profesinio veiklinimo vizitas Visagino Draugystės progimnazijos mokiniams paliko daug neišdildomų įspūdžių!
     O mokyklos stadione nuo 8.00 valandos ryto šeštokų laukė Visagino priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda. Šiek tiek vėliau „pasimatuoti“ ugniagesių profesiją galėjo penktokai ir net dalis antrokų.
     Visai šalia įsikūrė du policijos ekipažai, kurie nuolat dalyvauja mūsų renginiuose. Lauke teisėsaugos pareigūnai penktokams pristatė visą šiuolaikišką policijos automobilių įrangą, atsakė į iškilusius klausimus, o mokykloje tuo metu 6b ir 7b klasių mokiniams Visagino policijos komisariato pareigūnės Onutė Pernavienė ir Oksana Rožkova surengė pažintines pamokas-viktorinas.
     Dar viena ypatinga mūsų renginio dalis – Visagino kūrybos ir menų akademijos mokytojos Klavdijos Gaidaš bei jos komandos „Animatorių mokyklėlė“ pasirodymai. Jie kartu su Darja Jegorova (gatvės šokių studija „Energy“) sugebėjo nudžiuginti visus 1-4 klasių mokinius.
Beje, šiemet puikių Akademijos pedagogų būrys buvo gausesnis nei pernai. Kūrybines dirbtuves pradinukams organinizavo Tatjana Gutor (Meno studija „Indigo“), su ketvirtokais šiemet dirbo Katsiaryna Ahryzka (Animacijos studija „Juodas katinas“), 1 ir 2 klasės mokiniai susitiko su Ina Bechtereva (Keramikos studija „Balta varna“), o 2 ir 3 klasės mokiniai – su Varvara Vasiljeva (dailės studija „Molbertas“). Beje, prie renginio programos prisidėjo ir progimnazijos pedagogai Irina Nol ir Natalja Levickaja.
     Gyvenimas sparčiai keičiasi, todėl  itin aktualios buvo Jevgenijaus Liniovo (Robototechnikos studija) pamokos vyresniųjų klasių mokiniams. Taip pat Karjeros dieną negalėjome nesusitikti su mūsų miesto savanoriais. Gyvūnų prieglaudos atstovė Jekaterina šią dieną skirtingo amžiaus vaikams organizavo net 4 pamokas. Raudonojo Kryžiaus savanorės – taip pat gražios ir charizmatiškos – supažindino mokinius su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus veikla, teikiama pagalba, mokė, kaip išgyventi ekstremaliose situacijose.
     Ypatingo penktokų ir aštuntokų dėmesio sulaukė „Atgimimo“ gimnazijos mokslevių pristatyta pamoka „Verslas nuo 14 metų“. Gimnazistės papasokojo, kaip gamindamos ir parduodamos skaniausius desertus, sugeba užsidirbt pinigų.
Penktokus nustebino ir sužavėjo kaskadininkas Ilja Nikitenko, vaidinęs Holivudo filmuose ir atlikęs juose daug kaskadinių triukų. Penktadienį jis dalijo autografus ir fotografavosi su progimnazijos mokiniais. Beje, mūsų programoje dalyvavo ir kitų įstaigų atstovai – Olesia Davidovskaja (Dailės studija), Aleksej Bazarov (karatė klubas „Kovotojas“). Sulaukėmė ir Sporto centro atstovų – Viktorijos Šikšnian ir Viktoro Kalinino, pristačiusių savo sporto šakas – aerobinę gimnastiką ir akrobatiką.
     Šiais mokslo metais vėl praturtino mokinių žinių pasaulį verslininkas, įmonės „Miško takeliais“ vadovas Anton Evtiuchov, Stanislav Pisockij – Visagino miesto televizijos vadovas ir Visagino savivaldybės darbo su jaunimo specialistė Evelina Visockytė. Su aštuntokais susitiko mūsų garsioji Europos informacijos centro vadovė Indrė Gruodienė  ir... STAIGMENA – mokyklos direktorius Rimantas Petravičius, kuris papasakojo aštuntokams apie savo karjeros kelią!
     Šiemet  Karjeros dienos renginio dalyviais tapo beveik visi mūsų miesto karjeros specialistai. Neišdildomą įspūdį vaikams paliko kitų mokyklų atstovai: Žanas Girdvainis, Jelena Čugunova, Elina Noskova bei nuolat bendradarbiaujanti su mumis Užimtumo tarnybos specialistė Jelena Semionova. Šie nuostabūs pedagogai Karjeros dienos renginyje organizavo daugybę viktorinų ir nepakartojamų pamokų.
     Taip pat labai dėkojame mūsų nuolatiniams partneriams ir šio renginio dalyviams: Ignalinos Aplinkos apsaugos inspekcijos atstovams Romanui Didenko bei Vytautui Jasiūnui. Be nuostabių ir talentingų šios programos dalyvių tikrai neįvyktų šis puikus renginys. Ačiū visiems už dėmesį ir laiką, skirtą mūsų vaikams! Tikimės ir tolesnio sėkmingo bendradarbiavimo!

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos