Draugystės vasara

  • Paskelbta: 2022-07-22
  • Kategorija: Renginiai

„Draugystės vasara“ – Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos (LŠMPS) organizuojama vasaros poilsio stovykla Ukrainos ir Lietuvos vaikams. Pirmojoje stovyklos pamainoje liepos 18-22 d. drauge ilsėjosi, bendravo, pramogavo ir artimo draugiško ryšio ieškojo 25 vaikai – 11 ukrainiečių ir 14 lietuvių.

Pirmąją dieną stovyklautojai susipažino, žaidė komandinius žaidimus, rungėsi įvairiose sportinėse rungtyse ir mėgavosi vandens pramogomis, o vakare jų laukė stalo žaidimai, filmų peržiūra ir labai svarbus dalykas – pirmosios stovyklos dienos aptarimas.

Be abejonės, antrosios stovyklos dienos vinis buvo laipiojimas. Ši, komandine dvasia alsuojanti, veikla iš stovyklautojų pareikalavo ne tik fizinių jėgų, mąstymo, gebėjimų dirbti kartu, bet ir vienas kito pajautimo bei begalinio pasitikėjimo vienas kitu! Nors laipiojimo trasa iš pirmo žvilgsnio ir atrodė nesudėtinga, bet, norint ją įveikti, prireikė darnaus komandinio darbo.

Po tokios aktyvios veiklos, nors ir pavargę, bet laimingi stovyklautojai nėrė į protų kovas. Jų metu komandoms, išgirdus muzikinę užuominą, reikėjo įvardinti animacinius filmus ar dainas. Vakare vaikai ir patys galėjo pasijausti kūrėjais – muzikinių vamzdžių pagalba kurti muziką ir įvairiausius ritmus.

Stovyklos trečioji diena pareikalavo iš jaunimo tikrų tikriausios ištvermės, nes jiems teko leistis į 12 kilometrų žygį po stovyklos apylinkes. Žygio metu buvo aplankytas senas pastatas, kur stovyklautojai aptiko ne vieną įdomų radinį, o vėliau visos kelionės dulkės buvo nuplautos ežere.  

Tądien stovykloje su dovanomis apsilankė ir LŠMPS pirmininkas Egidijus Milešinas su komanda. Juk nieko nėra geriau karštą vasaros dieną, kai netikėtai atsiranda galimybė pasimėgauti 4 dėžėmis (144 porcijomis!!!) skanių lietuviškų ledų.  

Vakare stovyklautojams teko dienos nuovargį palikti užmarštyje, nes jų laukė šauni diskoteka!

Ketvirtoji stovyklos diena buvo tikrai ypatinga, nes vaikai lankėsi žirgyne. Vien bendravimas su žirgais vaikams buvo tarsi terapija, o kur dar galimybė ir pajodinėti. Spindinčios vaikų akys išdavė, kad jodinėdamas jiems sukėlė pačias geriausias emocijas ir leido pajausti tikrą laisvės pojūtį.

Geresnio būdo apibendrinti stovyklą, kaip sėdint drauge prie laužo, turbūt nerasime, todėl simboliška, kad paskutinį stovyklos vakarą visi jos dalyviai susirinko prie draugystės laužo. Žodžiais sunku apsakyti jausmus, kurie užplūdo visus, todėl drąsiai galima sakyti, kad tikrieji stovyklos tikslai buvo pasiekti!

Švytinčios vaikų akys, neišdildomi įspūdžiai, naujos patirtys, nauji draugai, galimybė nors trumpam ištrūkti iš kasdienės rutinos ir paprastas, bet nuoširdus tarpusavio bendravimas  – tai LŠMPS stovykla „Draugystės vasara“.

Mūsų stiprybė vienybėje!

 

Nuotraukos:
Antonina Kozlovskaja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos